رایان دایا نوآوری سرویس ها و نرم افزارها برترین پیام رسان های ایمن کدامند؟

برترین پیام رسان های ایمن کدامند؟

پیام رسان های رمز گذاری شده
بررسی 5 پیام رسان برتر در تلفن هوشمند شما

برترین پیام رسان رمزگذاری شده نرم افزار سیگنال (Signal) است. اما این اپلیکیشن انتخاب نهایی و علاج عام برای محافظت و جلوگیری از نظارت بر پیام های شما نیست چون شما هنوز نیاز به یک دستگاه ایمن شده دارید که از پیامهای شما محافظت کند. همانطور که می دانید پیام رسان های مختلفی برای انتخاب وجود دارند. شناخته شده ترین و پر استفاده ترین آنهایی هستند که به همراه تلفن هوشمند شما ارائه شده اند.

پیام رسان های سامسونگ، گوگل، فیس بوک، واتس اپ. بسیاری از مردم به نرم افزار پیام رسان خود فکر نکرده و به سادگی اعلان ها را مرتباً چک می کنند. اما تفاوت هایی بین این برنامه ها وجود داره که مهمترین آنها امنیت است. زیرا همه پیام ها سریع و آنی هستند. آیا واقعا امکان این وجود دارد که افراد سودجو وارد دستگاه متصل شده شما به اینترنت شده و از طریق یک آسیب پذیری به پیام رسان شما دسترسی پیدا کنند؟ به شما اطمینان می دهم که این مورد امکان پذیر است. هجوم ها بیشتر از آن چیزی است که به آن فکر می کنید.

ارتباطات خود را امن نگه دارید

برای مثال، احتمالاً همه ما پیام های ساختگی که حاوی پیوند به یک ویدئو است ظاهراً از یک دوست را دریافت کرده ایم. این یک نیرنگ است که ممکن است هر کسی به آن دچار شود. بنابراین امنیت و رمزگذاری پیام ها در هنگام پیام رسانی مورد توجه قرار می گیرد، که روشی بسیار محبوب برای برقراری ارتباط در میان افراد نسل جدید و جوان تر است.
لطفا این مسئله را مد نظر قرار دهید که رمزگذاری سرتاسر یک داروی امنیتی نیست که شما را در برابر نظارت محافظت کند. حتی اگر از یک نرم افزار پیام رسان امن استفاده می کنید. استفاده از یک دستگاه ناامن می تواند به هر کسی اجازه دسترسی به پیام های شما را بدهد. بهترین راه برای محافظت از برنامه های پیام رسان، استفاده از یک گذرواژه (Password) جداگانه و یا استفاده از بیومتریک (صورت، اثر انگشت، تشخیص چشمی) در دستگاه هوشمند شما است. ما 5 مورد از امن ترین و پر استفاده ترین برنامه های پیام رسان موجود را شناسایی کرده ایم.

Apple Messages
سرویس پیامک اپل
Samsung Messages
سرویس پیامک سامسونگ
Signal
بهترین و امن ترین پیام رسان
Telegram
پیام رسان تلگرام با دو لایه رمزگذاری
WhatsApp
واتساپ، تحت مالکیت شرکت متا
پیام رسان سیگنال (Signal Messaging App)

Signal بهترین و امن ترین پیام رسان موجود است و با سیستم عامل های Windows, MaxOS, Linux, Android, iOS سازگار است. شاید پیام رسان سیگنال همه جانبه در مورد دسترسی، امنیت و حریم خصوصی (privacy-enabled) بهترین باشد. با این حال، به دلیل اینکه یک نرم افزار پیش فرض دردستگاه های تلفن همراه هوشمند نیست. دسترسی به برنامه های پیام ها و مسنجر را ندارد. سیگنال توسط شرکت Open Whisper Systems، خالق TextSecure طراحی و پیاده سازی شد که از رمز گذاری سرتاسر برای ایمن سازی انتقال پیام های فوری، پیام های گروهی، پیوست ها و پیام های رسانه ای به سایر کاربران TextSecure استفاده می کرد. در سال 2015 TextSecure با یک برنامه تماس صوتی رمزگذاری شده به نام RedPhone ادغام شد و کل شرکت به سیگنال تغییر نام داد. سیگنال از زمان انتشار خود به محبوبیت چشم گیری در جوامع تبدیل شده است.

سیگنال به طور پیش فرض E2EE را برای همه تماس های صوتی، تماس های ویدیویی و پیام های فوری فراهم می کند. در واقع از پروتکل خود استفاده می کند. این تکنولوژی کاملاً متن باز (Open Source) است، به این معنی که امنیت آن توسط کارشناسان امنیت سایبری بررسی می شود و فناوری آن توسط سایر سرویس های پیام رسانی مانند WhatsApp و Skype استفاده شده است. سیگنال این امکان را فراهم می کند که برنامه را با یک پسورد ایمن کنید. همچنین گزینه ای برای ارسال پیام های self-destructing دارد. پیام رسان سیگنال با بسیاری از سیستم عامل ها سازگار است و از تکنولوژی متن باز (Open Source Technology) بهره برده است.

پیام رسان های گوگل و سامسونگ

به صورت پیش فرض از RCS (Rich Communication Services) پشتیبانی می کند. با سیستم عامل های اندروید و ویندوز سازگار است. پیام رسان گوگل توسط سیستم عامل اندروید پشتیبانی می شود پیام رسان سامسونگ از سیستم امنیتی KNOX و پیام رسان گوگل از سیستم استاندارد دستگاه های هوشمند استفاده می کند. به آسانی Samsung Messages و Google Messages را می توان از هم اشتباه گرفت زیرا به عنوان سیستم ارسال پیامک کوتاه در سرتاسر جهان استفاده می شوند. سیستم پیامکی سامسونگ فقط در تلفن های هوشمند سامسونگ گنجانده شده و دارای رابط کاربری ساده ای است که می توان کمی ساده تر از آن استفاده نمود. با این حال مزیت سیستم ارسال پیامک گوگل (Google Messages) در دسترس بودن RCS به طور پیش فرض است. مهم نیست که در کجا زندگی می کنید و یا از چه شرکت مخابراتی استفاده می کنید.

فقط در صورتی که شرکت مخابراتی شما از RCS پشتیبانی کند شما می تواند آن را همراه با سرویس پیامک سامسونگ داشته باشید. همه طرح های Verizon در حال حاضر از Google Messages پشتیبانی می کنند. RCS یک پروتکل SMS (سرویس پیام کوتاه) نسل جدید است که پیام های متنی استاندارد را ارتقا می دهد. از جمله ویژگی های اضافه شده به این سرویس پرداخت، اشتراک و ارسال عکس با وضوح بالا، اشتراک موقعیت مکانی، تماس ویدئویی و موارد دیگر که به سرویس پیامک پیش فرض دستگاه تحویل داده می شوند. پروتکل امنیتی E2EE (Knox) با درجه رمزگذاری نظامی یک مزیت بزرگ برای کاربران تلفن های هوشمند سامسونگ محسوب می شود.

خصوصیات کلیدی این دو سرویس:

مزیت:

معایب:
موارد گفته شده بالا فقط در سیستم های اندروید مورد استفاده قرار می گیرند.

سرویس پیامکی Apple:

این سرویس فقط در دستگاه های Apple مورد استفاده قرار می گیرد. از سیستم عامل های سازگار با این سرویس MacOS و iOS است. سرویس پیامکی اپل در مورد ویژگی های امنیتی مثال زدنی است. علاوه بر اینکه این سرویس از رمزگذاری سرتاسر(end-to-end encrypted) استفاده می کند، به کاربران این توانایی را می دهد که بتوانند مدت زمانی را برای فعال ماندن پیام تعیین کنند و یا حتی تعداد دفعاتی که گیرنده می تواند پیام را مشاهده کند کنترل کنند. این قابلیت برای کاربرانی که iOS نسخه 10 و بالاتر دارند در دسترس است. صرف نظر از اینکه از کدام محصول اپل استفاده می کنید. خواه watchOS، iOS، iPadOS تمامی پیام های شما رمز گذاری شده هستند و بدون رمز عبور قابل دسترسی نخواهند بود. کاربران FaceTime اپل با خیال آسوده مطمئن باشند که تماس های تصویری آنها از E2EE استفاده می کند.

مزیت ها و خصوصیات کلیدی
پیام رسان واتس اپ (WhatsApp Messenger)

مالکیت اپلیکیشن WhatsApp توسط شرکت متا نگران کننده است. این پیام رسان با سیستم عامل های Windows, MaxOS, Android, iOS, KaiOS سازگار است. واتسپ یک اپلیکیشن بسیار محبوب بین مردم است و از تمامی اپلیکیشن های بالا بیشتر استفاده می شود. اما مالکیت آن توسط متا (فیس بوک سابق) نگران کننده است. بنیانگذاران واتس اپ در سال 2009 در ابتدا این برنامه را برای مردم در نظر گرفتند که بتوانند وضعیت های خود را همانند وضعیت فیس بوک منتشر کنند. این ویژگی باعث شد که این اپلیکیشن در سال 2014 توسط Meta خریداری شود. واتس اپ به صورت سرتاسر رمزگذاری شده است اما مالکیت آن همچنان نگرانی هایی را در مورد نحوه استفاده از آن در آینده ایجاد می کند.

خصوصیات و ویژگی ها:
پیام رسان تلگرام (Telegram)

پیام رسان Telegram از دو لایه رمزگذاری امن استفاده می کند و سازگار با سیستم عامل های Windows, MaxOS, Linux, Android و iOS است. یکی از ویژگی های کلیدی این پیام رسان استفاده از دو لایه در جهت رمزگذاری و ایمن سازی است که در اختیار کاربران خود قرار می دهد. دو نوع گفتگوی ابری (Cloud Chats) خصوصی و گروهی (Group & Private) از رمز گذاری سرور به مشتری (server-to-client encryption) پشتیبانی می کند. در صورتی که گفتگوهای مخفی در این نرم افزار از رمزگذاری مشتری به مشتری (client-to-client encryption) بهره می برد. در هر دو مورد فوق پیام ها رمز گذاری می شوند. اخیراً تلگرام در جهت مقاصد سیاسی محبوبیت زیادی پیدا کرده است. چراکه از ایجاد گروه های گفتگو تا 10000 نفر عضو پشتیبانی می کند.

ویژگی ها و خصوصیات کلیدی
از دیگر ویژگی ها و خصوصیات کلیدی پیام رسان سیگنال

مزیت های این نرم افزار سازگار بودن با بسیاری از سیستم عامل ها است. از معایب این نرم افزار می توان به پیش فرض نبودن E2EE اشاره کرد.
در اینجا به این سوال می رسیم که بهترین نرم افزار پیام رسان ایمن کدام است؟
سیگنال بهترین انتخاب ما به عنوان نرم افزار پیام رسان امن و رمزگذاری شده است. زیرا با طیف گسترده ای از سیستم عامل ها سازگار است. همچنین بیشترین حفاظت از طریق گذرواژه را دارا است. از فناوری متن باز (Open Source) بهره می برد. با این حال اگر کاربر اپل هستید سرویس پیامک اپل از رمزگذاری سرتاسری جهت امنیت داده های شما استفاده می کند. همین امر برای کاربران اندرویدی در سرویس های پیامکی گوگل (Google) و سامسونگ صدق می کند. اگر قصد گفتگو در سیستم عامل هایی نظیر ویندوز و لینوکس را دارید. بنابراین تلگرام و واتس اپ گزینه های مناسبی هستند که قابلیت های E2EE را برای ایمن نگه داشتن پیام های شما فراهم می کنند.

پیام رسانهای رمزگذاری شدهقیمتسیستم عامل های سازگارE2EE پیش فرض
سیگنالرایگانWindows, MaxOS, Linux, Android, iOS
سرویس های پیامک Google و Samsungرایگاناندروید و ویندوز
سرویس پیامک AppleرایگانMacOS & iOS
WhatsAppرایگانWindows, MacOS, Android, iOS,KaiOS
TelegramرایگانWindows, MacOS, Linux, Android, iOS
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر
avatar
به‌ طور کلی دو راه برای طراحی معماری یک نرم‌افزار وجود داره. راه اول اینکه اونقدر اون رو ساده طراحی کنی که هیچ نقصی داخلش وجود نداشته باشه و راه دوم اینکه اونقدر اون رو پیچیده طراحی کنی که هیچ نقصی آشکارا درونش دیده نشه
دیدگاهتان را بنویسید